Aantal paasvuren gaat door

18-04-2019 Nieuws Redactie

BRONCKHORST - Vandaag besloot de gemeente Bronckhorst dat de paasvuren aan de Bontekoeweg in Baak, Fortstraat in Halle en Memelinkdijk in Hengelo onder aanvullende voorwaarden door mogen gaan. De paasvuren aan de Steenderenseweg 21 in Bekveld/Hengelo, Broekstraat/Laarstraat in Hummelo, Eikenlaan in Vorden/Kranenburg en Kruisbergseweg/Schooltinkweg in Velswijk zijn definitief afgelast. Voor deze laatste 4 locaties geldt dat de evenementen wel door mogen gaan.

Risico 

De vuren zijn afgelopen dagen individueel beoordeeld door de brandweer en de gemeente. Op basis van de laatste weersvoorspellingen (de verwachting is dat er geen neerslag meer valt en het risico op natuurbrand niet verandert) en de ligging van de vuren (afstand ten opzichte van woningen en bos) zijn de besluiten genomen.

De doorgaande paasvuren

Voor de drie vuren die door mogen gaan, gelden aanvullende voorwaarden. Onder meer mogen de vuren alleen ontstoken worden bij een oostelijke windrichting en maximaal windkracht 4. Daarnaast moeten de organisatoren extra bluswater en materieel inzetten om een beginnende brand te kunnen blussen.

De afgelaste vuren

Wij verwachten van alle organisatoren van de afgelaste vuren (ook die van de vuren die al eerder afgelast werden) dat zij maatregelen nemen om tevoorkomen dat bezoekers alsnog paasvuren ontsteken. Door het snoeihout uit elkaar te trekken, te verminderen en hekwerken te plaatsen op voldoende afstand van het paasvuur en/of de inzet van brandwachten.

 De gemeente zet zoals ieder jaar BOA’s in om te controleren op handhaving van de afspraken.