Actie levert 1400 koffiepakken op voor de voedselbank

26-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De inzameling van de Douwe Egberts-waardepunten was weer een succes. Na drie weken tellen is de definitieve stand bekend, de inzamelactie van ongebruikte Douwe Egberts-waardepunten in de regio Zutphen heeft ruim 721.000 punten opgeleverd.

De Lionsclub Zutphen organiseerde de inzameling in de decembermaand voor het vierde jaar op rij en is ook dit keer zeer tevreden met het resultaat. “De opbrengst loop ieder jaar weliswaar iets terug, maar dat is te verklaren”, zegt Paul Bombeld van de Lionsclub. “De meeste mensen hebben hun jarenlang verzamelde voorraad koffiepunten inmiddels wel ingeleverd, maar ook met bijna driekwart miljoen punten is de Voedselbank is nog steeds ongelofelijk blij. En Zutphen behoort nog steeds bij de landelijke Top 10 van inzamelaars.”

Drie telteams in Zutphen, Eefde en Gorssel hebben twee weken nodig gehad om alle punten te tellen. Voor het eerst werden er dit jaar ook koffiepunten van het merk Perla ingezameld. Deze punten vertegenwoordigden een waarde van 275 Euro.

De koffiepunten worden door de Voedselbank Zutphen en omgeving ingeleverd bij de bekende landelijke koffiebrander en krijgt daarvoor dit jaar 1400 gratis pakken koffie. Met deze gift kan de Voedselbank een jaar lang, eens in maand, een pak koffie toevoegen aan het voedselpakket. In december gaat de Lionsclub opnieuw koffiepunten inzamelen.