Agent opgepakt na doorspelen informatie omtrent zaak gewelddadige Zutphenaren

28-03-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN/OOST-NEDERLAND - De recherche van de politie Oost Nederland hield op dinsdag 28 maart een 26-jarige medewerker uit die eenheid aan. De man wordt ervan verdacht dat hij het ambtsgeheim heeft geschonden.

De recherche kwam de medewerker op het spoor tijdens het onderzoek naar een reeks overvallen op oudijzerhandelaren. Hierop startte de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten een onderzoek. De medewerker wordt ervan verdacht dat hij informatie uit de politiesystemen heeft doorgespeeld aan een verdachte in het strafrechtelijke onderzoek naar de overvallen. Of dit van invloed is geweest op het onderzoek is nog niet bekend. Voor het onderzoek zitten drie Zutphenaren vast. De medewerker is ingesloten en zal worden gehoord over de verdenking.

'Dit raakt ons allemaal'
Volgens waarnemend politiechef Pim Miltenburg is elk incident er een te veel, temeer omdat integriteit een van de kernwaarden van de politie is. “Daar is iedereen binnen de politie van doordrongen en dat mag niet in het geding komen. Ik wacht de resultaten van het onderzoek af, maar als de verdenkingen kloppen, dan raakt dit alle collega’s. Het negatieve gedrag van een enkeling straalt af op de hele organisatie. Maar de samenleving mag erop vertrouwen dat wij individuen die zich niet aan de regels houden eruit pikken.”Gerelateerd