'Als wij niet naar de zee kunnen, halen we de zee hier heen'

25-08-2016 Nieuws Redactie

GGNet aan zee | ©Zutphen24

WARNSVELD – 90 ton aan zand, 17.000 liter water een paar parasolletjes en waterattributen, alles wat nodig is om midden in Warnsveld een heus strand te creëren.

Op het terrein van GGNet is tot volgende week woensdag ‘GGNet aan zee’. Een initiatief van Stichting Vrienden van GGnet, de cliëntenraad, verwenzorg en de activiteitenbegeleiding.

Het evenement was een afscheidscadeau voor Ties van de Ven, die eind vorig jaar met pensioen ging en dit idee al langer opperde. Van de Ven: “Ongeveer 9 jaar geleden werd het theehuis afgebroken. Toen lag er heel veel zand. Sofie Gommeren zei dat we daar een keer een strand van moesten maken. Dat idee is toen rond blijven spoken.”

Strand
Saskia Clahsen, die meehielp met de organisatie: “Het zand konden we huren. 3 vrachtwagens kwamen het brengen en woensdag halen ze het weer op.”

Een deel van het parkeerterrein is veranderd in een zandbak, ook is er een waterplas aangelegd. Op het strand kan men beachvolleyballen en er is een heuse strandbar waar drinken en eten gehaald kan worden.

“Iedereen vindt het erg leuk. Sommigen zitten al zo lang in de instelling dat zij heel blij zijn weer echt zand tussen de tenen te voelen.” Vertelt Clahsen, “Daarnaast spelen ze op opblaasdolfijntjes of wordt al een watergevecht voor morgen georganiseerd.”

Behalve spontaan georganiseerde spelletjes zijn er de hele week ook evenementen. Clahsen: “We hebben donderdag een beachvolleybaltoernooi. Er gaat nog gebarbecued worden en ook zullen Hawaiiaanse hula-dansers een workshop geven.

Jaarlijks strand
De afgelopen dagen is het strand al goed bezocht. “Er zijn ook buurtkinderen langsgekomen om in het water te spelen.”
“We willen hier eigenlijk een jaarlijks evenement van maken,” vertelt Clahsen, “We hebben tijdens de brainstromsessie zoveel ideeën opgedaan, dat we nog meer feesten kunnen vullen.”

Ondertussen kijk Ties van de Ven ook tevreden. “Dit is precies zoals ik het me had voorgesteld.”Gerelateerd