Annemieke Vermeulen officieel benoemd tot burgemeester van Zutphen

21-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Annemieke Vermeulen (VVD) is officieel benoemd tot burgemeester van Zutphen. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Zij werd 24 oktober door de Zutphense gemeenteraad naar voren geschoven. Met de benoeming is zij weer een stap dichterbij het burgemeesterschap.

Vermeulen is sinds juli 2009 burgemeester van de gemeente Leusden. Daarvoor was zij burgemeester van de (voormalige) gemeente Millingen aan de Rijn van 2005 tot 2009.

Op 26 mei 2016 heeft de gemeenteraad van Zutphen de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de commissaris van de Koning in Gelderland vastgesteld. Voor de burgemeestersvacature Zutphen hebben zich 24 sollicitanten per brief gemeld. De commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten.

Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Zutphen ingestelde vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen.

Zij zal vanaf 23 december officieel het ambt bekleden. Zij neemt dan de rol over van Carry Abbenhues, die na het vertrek van Arnold Gerritsen de rol van burgemeester waarnam.Gerelateerd