Annemieke Vermeulen wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zutphen

24-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Tijdens de raadsvergadering van maandagavond is bekend geworden dat Annemieke Vermeulen (VVD) wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zutphen. Ze is geboren In Apeldoorn en ex-burgemeester van Leusden. Zij volgt vanaf volgend jaar Carry Abbenhues op.

Vermeulen (52) was sinds 2009 burgemeester van Leusden. Zij begon haar politieke loopbaan als raadslid voor de VVD in Alphen - Chaam en werd vervolgens wethouder in deze Noord-Brabantse gemeente. In 2004 werd ze burgemeester van de Gelderse gemeente Millingen aan de Rijn.

Vertrouwenscommissie
De vertrouwenscommissie omschrijft Vermeulen als daadkrachtig, toegankelijk en zichtbaar. "Ze is een verbinder, betrokken, heeft vernieuwingskracht en beschikt over een netwerk dat zeker zal bijdragen aan de versterking van de sociaal-economische positie van de gemeente." zo laat de gemeente weten.

Vermeulen laat in een reactie weten "zeer verheugd te zijn met deze voordracht in een prachtige historische stad met uitdagingen voor de toekomst."

Vervolg
Nu de raad heeft besloten zal de aanbeveling gaan naar de minister van Binnenlandse Zaken. Deze doet een voordracht tot benoeming aan de koning. De beëdiging wordt gedaan door de Commissaris van de Koning. Deze zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 23 december 2016.Gerelateerd