Apeldoornse 'Pedo-jagers' confronteren pedofiel in Zutphen

08-04-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het YouTubekanaal ‘Betrapt’ heeft een uitzending over een mogelijke pedofiel online gezet. Het filmpje is opgenomen in Zutphen.
De Apeldoornse makers van het kanaal doen zich voor als een 15-jarige jongen in chats. Als de andere partij ‘interesse’ toont voor bijvoorbeeld seksuele handelingen, zoeken de makers de chatter op en confronteren ze hem.

Zutphen
Voor de aflevering in Zutphen gebruikten de makers wel een 15-jarige jongen. Deze had afgesproken bij het station in Zutphen met een man.
Op het moment dat de (zoals de makers het noemen) loktiener ingestapt was bij de man, werd deze geconfronteerd door de YouTubers.

De man ontkende in eerste instantie plannen te hebben met de 15-jarige jongen. De makers van ‘Betrapt’ zeggen echter WhatsApp gesprekken te hebben waarin de tiener onder meer gevraagd wordt om bij hem thuis te douchen. Daarnaast zou de man XTC hebben voor de jongen.

Uiteindelijk bekent de man dat de gesprekken echt zijn. Niet veel later rijdt hij weg bij het station.

Politie
De makers van het YouTubekanaal schakelen de politie niet in. Deze kunnen volgens hen niks doen. Eerder had de politie wel gesommeerd om het werk van hun kanaal te stoppen.

De jongens hebben nu toch besloten om, ondanks de waarschuwingen van de politie, door te gaan.Gerelateerd