Baasjes opgelet: Zutphen gaat streng controleren op hondenbelasting

06-10-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente gaat controleren op hondenbezit in Zutphen. Hondeneigenaren moeten hiervoor belasting betalen.
Honden kunnen nog aangegeven worden via www.tribuut.nl/belastingen-zutphen-hondenbelasting. Hier kunt u ook wijzigingen doorgeven. Bijvoorbeeld als u een nieuwe hond krijgt of als uw hond is overleden.

De hondenbelasting is één van de oudste belastingen die een gemeente mag heffen. Van oudsher wordt de belasting geheven voor de inkomsten en om ervoor te zorgen dat er niet te veel honden in de gemeente komen. Formeel hoeft tegenover de betaling geen tegenprestatie van de gemeente te staan.
Veel gemeenten hebben de hondenbelasting inmiddels afgeschaft. Zutphen echter niet, en behoort ook tot de duurdere gemeenten voor honden.
Eén hond kost 73,80 euro; voor twee honden wordt 196,20 euro betaald; drie honden 333,60 euro. Elke hond meer dan drie kost nog eens 158,40 euro extra.

Tribuut controleert het bezit van een hond(en), in opdracht van de gemeente. Wie geen aangifte heeft gedaan riskeert een boete. De komende weken voeren controleurs van Legitiem BV uit Velp huis-aan-huis controles uit. De controleurs dragen herkenbare bedrijfskleding.