Bathfinder: it giet oan!

03-09-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – “It giet oan!” was het bericht dat Pathfinder als eerste publiceerde over de bevestiging van hun langverwachte evenement: Bathfinder. Een groot feest in het lege Graaf Ottobad op 19 september.
Hessel Luesink, organisator, vertelt dat het Graaf Ottobad al heel lang op het lijstje stond: “Iedereen in Zutphen heeft wel historie met het zwembad. Ze zijn er zelf geweest, of hebben er zwemles gehad. Het is een bekende plek in Zutphen. Daarom heeft het altijd hoog op het lijstje gestaan.”
Eerder hadden ze al eens gedacht om op het grasveld ernaast een feest te organiseren, maar de angst voor geluidsoverlast in de buurt weerhield hen ervan.

“Toen we hoorde dat het zwembad gesloopt zou worden zagen we een nieuwe kans, dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hebben het gewoon gevraagd aan de gemeente.”
“We hebben altijd goed contact gehad met de gemeente. Zij vonden dat wij de Pathfinder festivals ook altijd goed voor elkaar hadden.” vertelt Luesink.
Pathfinder wordt nu al zo'n tien jaar georganiseerd door Luesink. Die het ooit begon met wat vrienden omdat ze zelf van house-feesten hielden.

“We staan bekend bij de gemeente als goede organisatoren. Als we dat net zo in het Graaf Ottobad konden doen, was het geen probleem.” Het is wel allemaal redelijk kort dag, de vergunning is immers pas net binnen.
Luesink: “Normaal komt nu nog de periode waarin het feest gepromoot moet worden, maar dat lijkt niet nodig. Hoewel we aanvankelijk onze twijfels hadden of men wel zat te wachten op een indoor-feest in de middag, zijn er nu al meer dan achthonderd aanmeldingen op facebook.”
De belangstelling is eigenlijk te groot, Bathfinder heeft maar plek voor 750 man. “Ik denk dan ook dat het volledig uitverkocht zal zijn.” klinkt Luesink trots.
De kaarten zullen tien euro kosten. Vandaag wordt meer bekend over de voorverkoop.

De organisatoren zijn al druk bezig geweest met de line up. Onder anderen Sluwe Vos, Camiel Daamen en Doka komen.Gerelateerd