Beperkt aantal vuurwerkslachtoffers op spoedeisende hulp Zutphen

01-01-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De afdeling Spoedeisende Hulp van Gelre Zutphen heeft een drukke jaarwisseling achter de rug, hoewel het aantal vuurwerkslachtoffers beperkt bleef. Twee patiënten werden behandeld in verband met vuurwerkletsels

In het Zutphense ziekenhuis werd één patiënt behandeld in verband met ernstig oogletsel, toen hij door vuurwerk werd getroffen terwijl hij als omstander stond te kijken.

“Of het letsel van blijvende aard is valt op dit moment nog niet te zeggen.” laat het ziekenhuis weten.

 Een andere patiënt, ook een omstander, liep verwondingen op aan kin en hals.

Het aantal patiënten dat behandeld moest worden in verband met een alcoholvergiftiging, al dan niet in combinatie met drugsgebruik, bleef beperkt. Er werd in Zutphen één patiënt behandeld in verband met een alcoholvergiftiging. De patiënt is ouder dan 18 jaar.

Gelre Apeldoorn
In het Gelre in Apeldoorn werden nog eens drie mensen behandeld voor vuurwerkletsel aan hals, knie en hand. Ook hier betrof het omstanders. Een deel van de patiënten komt vandaag voor nacontrole terug op de afdeling Spoedeisende Hulp.

In Apeldoorn werden vier patiënten behandeld voor alcoholvergiftiging, waarvan er drie na behandeling weer naar huis konden. Een patiënt moest worden opgenomen.

De eerste baby die in het nieuwe jaar in Gelre ziekenhuizen werd geboren is een meisje, dat om 00.50 uur ter wereld kwam in Gelre Apeldoorn. Moeder en kind maken het goed en gaan vandaag weer naar huis.Gerelateerd