Bestuursvoorzitter PlusOV stapt op

07-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het bestuur van PlusOV heeft recentelijk een plan van aanpak goedgekeurd voor het oplossen van de problemen bij het leerlingen- en zorgvervoer. In het verlengde hiervan wordt ook de organisatie van PlusOV onder de loep genomen. Onderdeel hiervan is het overleg van het bestuur met de directeur over zijn vertrek. Tevens zal de bestuursvoorzitter van PlusOV aftreden.

Het rommelt al een tijd bij PlusOV. De vervoerder nam sinds dit schooljaar het leerlingenvervoer in onder meer Zutphen voor zijn rekening. Hier bleek echter nog veel mis te gaan: chauffeurs kwamen te laat, of zelfs niet opdagen.

Bestuursvoorzitter Wim Vrijhoef: “In overleg met de directeur wordt besproken op welke wijze de overdracht naar een interim-directeur zorgvuldig kan plaatsvinden. Het bestuur is tegelijkertijd in gesprek met kandidaten voor de functie van interim-directeur, die de ingeslagen weg van verbeteringen zal vormgeven. Verder leg ik in januari mijn taak als bestuursvoorzitter van PlusOV neer. Een ander bestuurslid neemt deze taak over.”

Het is nog niet bekend wanneer de interim-directeur aan de slag gaat en wanneer de huidige directeur vertrekt. Het bestuur koerst op een zo kort mogelijke termijn.