Bewoners Zutphen en Warnsveld praten over onveilige verkeerssituaties in de stad

16-03-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS - Burgerbelang heeft deze week een bijeenkomst gehouden over onveilige verkeerssituaties in Zutphen en Warnsveld. De aanleiding hiervoor was een motie die ingediend is op 12 februari over het veelbesproken kruispunt aan de Jan Vermeerstraat en de Gerard Doustraat (bij de Wibra). Op social media kwamen veel reacties op deze motie en werden meerdere andere situaties aangedragen. Dit resulteerde in een bijeenkomst met burgers uit Zutphen en Warnsveld.

Op deze avond is een eerste inventarisatie gemaakt van onveilige punten die leven onder de bevolking in Zutphen. Het al eerdergenoemde kruispunt was er een maar ook kwamen de kruising bij de Spittaalstraat, de rotonde bij het Isendoorn in Warnsveld, Kruising Deventerweg van de Cappellenlaan naar voren. Met een aantal van deze plekken is de gemeente al bezig.

“Verbazingwekkend dat op basis van een meeting door burgers er naar schatting 28.000 keer per jaar door mensen bij de Kruising Cappellenlaan en de Deventerweg in de richting van industrieterrein de mars foutief in wordt gereden”, aldus Burgerbelang.

Rijschoolhouder Henny Leenen, ook aanwezig, gaf aan dat in principe elke kruising veilig is maar dat het gedrag van de deelnemers bepaald of dit veilig gebeurt. Burgerbelang: “Het blijkt dat niet altijd het gedrag aangepast wordt dus zullen er maatregelen moeten komen dat ze dit wel gaan doen.”

Middelen als handhaving, snelheidsbeperkende middelen of beter ingestelde stoplichten werden als middel aangedragen om dit te bereiken. Ook kwam educatie aan bod omdat in de periode van na de lagere school er niet of weinig aandacht is voor verkeer. Zeker met al het gebruik van telefoons en oordopjes tegenwoordig geen overbodige luxe aldus deelnemers.

De avond werd als positief ervaren en gaat in april of mei een vervolg krijgen.Gerelateerd