BewustZW wil openbaar vervoer in Zutphen aanpakken

07-04-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – BewustZW wil dat de gemeente werkt maakt van het openbaar vervoer binnen de stad. Bert Jansen van BewustZW: “Hoewel het proces van de coalitiebesprekingen nog loopt, is het verstandig geen tijd te verliezen en nu door te pakken.”

Volgens de partij heeft het huidige openbaar vervoer geen goede dekking over Zutphen. Sommige inwoners zouden niet mobiel genoeg zijn om naar de dichtstbijzijnde bushalte te lopen, en geen geld hebben voor de diensten van bijvoorbeeld PlusOV.
BewustZW wil dat de gemeente onderzoekt of voor deze mensen kleinschalig vervoer op te zetten is met elektrische wagens. Uit het onderzoek zou ook een routekaart moeten komen waarop duidelijk wordt waar de meeste behoefte is aan dit soort vervoer.
“utphen als vooruitstrevende gemeente doelen heeft gesteld op het gebied van vervoer, duurzaamheid, bestrijding van eenzaamheid, werkervaringsplaatsen en werkgelegenheid”, aldus BewustZW, “Het toepassen van kleinschalig elektrisch personenvervoer meehelpt in deze doelstelling.”