Bezoekersrecord: Zutphense binnenstad in de lift

24-05-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – 37.600 unieke bezoekers zijn op 13 mei in de binnenstad van Zutphen gemeten. Het is het hoogste aantal gemeten bezoekers sinds de installatie van de elf meetpunten twee jaar geleden. Uit de cijfers blijkt ook dat Zutphen een structurele toename van het aantal unieke bezoekers heeft.

In maart 2015 zijn verdeeld over de binnenstad elf meetpunten geplaatst die op basis van wifi- en bluetoothsignalen dagelijks het aantal unieke bezoekers in de stad meten.

Op een zaterdag worden gemiddeld rond de 30.000 bezoekers gemeten, met de piek anderhalve week geleden van meer dan 37.000. Binnenstadmanager Remco Feith: “Het is goed om te zien dat Zutphen qua bezoekersaantallen in de lift zit. Deze cijfers ondersteunen het sentiment dat leeft onder de binnenstadondernemers. Je ziet ook dat het belangrijk is dat er iets te doen is in de stad. De mooie stad in combinatie met goed weer en evenementen zorgen voor de stijging.” Op 13 mei waren onder meer de Landmachtdagen in Zutphen, openden de Musea Zutphen en deden veel mensen inkopen voor Moederdag.