Biologische burgers of gewoon een frietje? Wat komt er op de IJsselkade

06-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Biologisch burgers, een snackbar, of eten in een scheepswrak. Het zijn enkele ideeën voor de nieuwe IJsselkadekiosk.
Na de eerste pitch zijn er nu nog vijf ideeën over. Deze worden eind september nogmaals gepresenteerd aan een jury. Tot die tijd worden de ideeën verder uitgewerkt. Daarbij moet aandacht worden besteed aan het gebouw en het financiële plaatje.

Vijf ideeën
De ideeën lopen soms flink uiteen. Waar de een meer focus heeft op het eten, heeft de ander dat op het gebouw. Een overzicht van de finalisten:
Lisa Denkers wil een modern strak vormgegeven gebouw met een wisselende kaart met eten uit het seizoen.

Lisa Pit en Hans Wiedenhof (eigenaren van restaurant Lekker in Zutphen) willen zich richting op een biologisch en neutrale kaart die vaak wisselt. Zij willen dat het gebouw verwijst naar de oude vestigingswerken.

Na Dai en Jie Zhou (van het IJsselpaviljoen) zetten in op een breed assortiment aan broodjes, snacks, milkshakes en cocktails. Het gebouw krijgt in de architectuur een verwijzing naar het vestingverleden van Zutphen.

Bij de familie Nagtegaal zal de kiosk de vorm van een scheepswrak hebben. Hier kunnen verschillende hapjes en drankjes afgehaald worden.
Pieter-Jan en Diederick Damkot willen biologische burgers aan de man brengen. Daarnaast is het mogelijk hier ontbijt en lunch te halen. Het pand zal worden vormgegeven met veel glas.