Bitcoinhype slaat nog niet toe in Zutphen, wel in de regio

04-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Met een koers die afstevent op de 10.000 euro per bitcoin, is er een heuse crypto-valuta gekte aan het ontstaan.
Alleen al afgelopen maand steeg de waarde met ruim 56 procent (en afgelopen week met 20 procent). Toch lijkt Zutphen nog niet echt warm te lopen voor deze hype.

Hoewel Zutphen qua inwoners wel terug te vinden is in de top 100 grootste gemeenten van Nederland, zit de stad niet bij de top 100 grootste handelaren. Dat blijkt uit onderzoek van BTCdirect.

Deventer, Apeldoorn en Doetinchem zijn qua transacties en waarde wel in de top 100 van Nederland.

“Het is wel spannend,” zegt een Zutphenaar die wel meedoet met de hype. “Ik ben eind augustus ingestapt. Toen was de waarde nog zo’n 3.600 euro. Eigenlijk dacht ik dat de munt toen al aan zijn taks zat, maar dat dacht ik ook toen deze aan het begin van het jaar ‘maar’ 1.000 euro was. Een vriend haalde me over om toch te investeren.”

Dat het twee kanten op kan gaan, beseft hij maar al te goed: “De eerste paar weken zag ik bijna 100 euro verdampen, omdat de koers even zakte.”

Vanaf begin oktober ging de koers echter gestaag omhoog. “Inmiddels is de waarde bijna verdrievoudigd, vanaf het punt dat ik begon.”

Het spel is te weten wanneer je moet verkopen. “Ik heb na de oorspronkelijke investering niks meer bijgedaan. Nu is het de vraag wanneer ik genoegen neem met de winst en ze weer verkoop. Het is een bubbel die elk moment kan barsten, maar ook nog explosief kan stijgen. Elke keer dat ik dacht dat de munt zijn hoogtepunt had bereikt, ging die nog hoger. Al zal ik er niet echt rijk van worden.”

Bitcoin
Bitcoin zijn een digitale munteenheid. Het risico bij de munteenheid is dat ze niet worden uitgegeven door een centrale instantie. Hoewel betalen in de supermarkt nog niet mogelijk is met de munt, zijn er wel steeds meer plekken die bitcoin accepteren. Via DEZE LINK is te kijken welke plekken in Nederland bitcoin accepteren.
Hoewel volgens deze site er in Zutphen nog niks te vinden is, kan er in de buurt al wel betaald worden. Zo kan je met bitcoin overnachten in een hotel in Beekbergen of rijlessen volgen in Brummen.