Bouw bij Berkelruïne gaat van start

21-03-2016 Nieuws Redactie

Het bouwbord

ZUTPHEN – Vanaf maandag staat er een groot bouwbord bij de Berkelruïne. De verbouwing om de ruïne open te stellen voor publiek kan daarmee eindelijk beginnen.

Er zal een trap in de stijl van de ruïne gebouwd worden. Voordat het echte bouwen kan beginnen zal eerst de grond archeologisch onderzocht worden. 20 mei moet de officiële opening van de Berkelruïne plaatsvinden.

Op het bouwbord staan alle partijen die bijdragen aan een lang gekoesterde wens om de Berkelruïne beleefbaar te maken. Het Wijnhuisfonds, de Stichting Toeristisch Varen (Fluisterboten), de Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zutphen en gemeente Zutphen financieren allen een deel van kosten.

De exploitatie van de ruïne komt in handen van VVV Zutphen, die vrijdag 25 maart geopend wordt.
Wethouder René Sueters: “Het is fantastisch dat we samen werken aan grotere bekendheid van deze cultuurhistorische plek. Onder begeleiding van een gids ervaren de bezoekers de geschiedenis van deze 700 jaar oude ruïne en kunnen zij genieten van het uitzicht over de Berkel. Een fotogeniek plekje dat hopelijk straks in de wereld veelvuldig gedeeld wordt.”Gerelateerd