Brandweer vrijwilligster krijgt koninklijke onderscheiding

07-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Mevrouw L.M. (Magda) Borninkhof, is afgelopen zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligerswerk bij de Brandweer in Zutphen. Mevrouw Borninkhof kreeg deze Koninklijke Onderscheiding opgespeld door waarnemend burgemeester Carry Abbenhues bij de brandweerkazerne in Zutphen.

De uitreiking vond plaats in verband met het afscheid van Mevrouw Borninkhof bij het korps. Zij was 21 jaar werkzaam als vrijwilliger bij Brandweer cluster IJsselstreek - post Zutphen. Op 1 oktober 1995 is zij aangesteld als vrijwillig Aspirant Brandwacht bij de toenmalige Gemeentelijke Brandweer Zutphen. Sinds die tijd heeft zij zich geschoold en verschillende certificaten en diploma’s gehaald. Zo behaalde ze diploma’s voor Brandwacht, Brandwacht 1e klas en Hoofdbrandwacht.

Tevens was zij sinds 2006 bestuurslid bij de personeelsvereniging van de brandweer en sinds 2010 penningmeester. Mevrouw Borninkhof heeft haar taak als brandweervrouw, manschap en bestuurslid met veel inzet uitgevoerd. De maatschappelijke betekenis van haar vrijwilligerswerk is groot en haar langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Zutphen en in de regio gelden als bijzondere verdiensten.Gerelateerd