Brummen kleurt roze in mei

12-02-2016 Nieuws Redactie

BRUMMEN  – Op zondag 8 mei 2016 komt de derde etappe van Giro d’Italia door de dorpskernen van Brummen en Leuvenheim.  De Oranjevereniging, Ondernemersvereniging Brummen, het verenigingsleven en andere ondernemers zijn bezig om verschillende feesten te organiseren.

Wethouder Luuk Tuiten moedigt dit aan: “Wij vinden het belangrijk dat de Giro een prachtig Gelders én Brummens feest wordt. Daarom zijn wij blij met de actieve houding van zowel inwoners als ondernemers en verenigingen in onze gemeente.” Zo is de Ondernemersvereniging Brummen, samen met andere ondernemers, bezig om op 7 en 8 mei er een feest van te maken op het Brummense Marktplein en het Koppelplein.
 De Oranjevereniging heeft plannen om een verbinding te leggen tussen Koningsdag en de Giro. De Reuvershoeve heeft aangegeven plannen te hebben om iets te organiseren.

In Leuvenheim worden voorbereidingen getroffen om een evenement bij het Buurthuis te organiseren. Ook worden er diverse ideeën ontwikkeld om, in de aanloop naar de Giro, de gemeente geleidelijk in de roze Giro tint te kleuren.   Gerelateerd