Brummen reikt oranje containers uit voor PMD afval.

09-11-2015 Nieuws Redactie

BRUMMEN – Maandagmorgen heeft wethouder Luuk Tuiten de eerste PMD-container overhandigd aan mevrouw van Zadelhoff in Eerbeek.
De container is bedoeld voor plastic verpakkingen, metalen en drankenkartons. De containers zullen nu tot 21 november thuisbezorgd worden. De inzameling start in december en zal elke vier weken kosteloos plaatsvinden.

De containers zijn oranje en hebben een inhoud van 240 liter. “Dat scheelt een heleboel geloop. De ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en sappakken staan een paar kilometer van onze woning. Dat het nu aan huis wordt opgehaald is echt een vooruitgang.” aldus mevrouw Zadelhoff.
 
Wethouder Luuk Tuiten: “Het is weer een volgende stap om het afval beter te scheiden en de kosten beheersbaar te houden. Nieuwe scheidingstechnieken maken het aanbieden van herbruikbare afvalstromen steeds een stukje eenvoudiger. Daarom is het mogelijk metalen verpakkingen (zoals blikjes), plastic verpakkingen en drankenkartons gecombineerd aan te bieden. Het betekent dat deze drie recyclebare verpakkingssoorten straks samen in de oranje container of de ondergrondse verzamelcontainer kunnen. De hoeveelheid restafval in de grijze container kan daarmee flink afnemen. Reden om het aan huis inzamelen van restafval terug te brengen naar eenmaal per vier weken.”Gerelateerd