Burgemeester: 'Zutphen, een stad vol talenten'

06-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – “ We kunnen hét alternatief worden voor wonen in de Randstad, we kunnen de culturele trekpleister worden van Oost-Nederland en we zijn een fantastische voedingsbodem voor start ups en nieuwe bedrijven.”

Was getekend, burgemeester Annemieke Vermeulen in haar nieuwjaarstoespraak.

De burgemeester sprak vrijdagavond een volle Buitensociëteit toe met deze woorden. Daarbij introduceerde zij de slogan: ‘Zutphen, een stad vol talenten’.

Vermeulen wil in de toekomst deze talenten meer verbinden.
“Zutphen wordt vaak de schone slaapster genoemd met de vele eilandjes, verbrokkelede initiatieven. In het begin was ik hierover erg verbaasd, en in de loop van het jaar ben ik het gaan begrijpen. Het historische mooie verleden leidt ook wel tot vanzelfsprekendheid dat alles goed blijft gaan vanuit het verleden. Dit is niet helpend voor de toekomst van Zutphen. We hebben met elkaar echt iets te doen als we het verschil willen maken en sociaal economisch een stap voorwaarts willen zetten.”

Daarin zijn de eerste stappen al genomen. Zo was Vermeulen zeer positief over de ‘buitenspeeldag’ van de ambtenaren, die de bedrijven in Zutphen opzochten op 12 oktober. “Het was het zichtbare begin van een werkwijze die onderdeel moet worden van ons Zutphens DNA.”
“Binnenkort keren we het om, wij nodigen Zutphen uit om bij ons een kijkje in de keuken te komen nemen. Een idee van de Hema en zij zijn al bij ons op bezoek geweest. Zo weten we van elkaar wat we dagelijks doen, kunnen we elkaars kennis versterken en onze talenten op meerdere vlakken inzetten, waar we voorheen onvoldoende van elkaar wisten.”

Voor de komende jaren zal deze verbinding centraal staan, samen met de ontwikkeling van het ‘talent’.
De burgemeester: “Wij zijn Zutphen, samen een Stad vol talenten. Laten we daarom samen onze talenten inzetten voor de stad, laten we ze verbinden en laten we met elkaar de onzichtbare talenten, zichtbaar maken.”