Burgemeester (t)rapt Nieuwjaarsfeest Zutphen af

12-01-2019 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het Nieuwjaarsfeest van Zutphen was vanavond bijzonder goed bezocht. Veel inwoners, ondernemers en organisaties waren aanwezig om samen terug te kijken op vorig jaar en toosten op het nieuwe jaar. De avond stond in het teken van ‘Talenten van Zutphen’ en werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers, onder andere van Rio aan de IJssel (Rotary) en leerlingen van de Praktijkschool.

Talenten van Zutphen

De avond werd geopend door burgemeester Annemieke Vermeulen die samen met rapper Pjotr de hoogtepunten uit 2018 memoreerde. Tegelijk werd in de deels gerapte speech gewezen op de vele talenten die Zutphen rijk is en werd een aantal van hen op het podium gevraagd. Er was muziek, zang en dans, van DJ Darko tot cellisten tot Sound of the Week. Er waren danseressen, gekleed door Nelly van de Velden. Haarkunstenaar Geert-Jan Damhuis en topvisagiste Harma Teunissen hebben twee modellen gekapt en opgemaakt gedurende de avond. Modeontwerpster Amber Willemtzijn kleedde zichzelf en het andere model. Melinda Stroeve presenteerde de operaproductie gebaseerd op Die Zauberflöte van Mozart en Ben Wamelink het Mozartfestival. Chef de mission, Jeroen Bijl vertelde over hoe hij zijn Olympische sporters liet excelleren tijdens de Winterspelen. Rojin Bosma won de derde prijs op het NK cocktails maken, hij vertelde over zijn prestatie en trakteerde de hele zaal op zijn prijswinnend drankje. Ook werd de Meander uitgereikt.

Trots op Zutphen

Het Nieuwjaarsfeest is jaarlijks een moment waarop inwoners, ondernemers en organisaties elkaar ontmoeten. Ook dit jaar liet de volle Buitensociëteit zien dat er een duidelijke behoefte is aan dit netwerkmoment. Met de inzet van veel vrijwilligers kon ook in deze financieel moeilijke tijd een feestelijk programma worden gepresenteerd waarmee het doel gediend werd: elkaar ontmoeten en de gezamenlijke trots op Zutphen delen.