Burgerbelang wil 'gevaarlijkste kruispunt van Zutphen' aanpakken

10-02-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – ‘Het gevaarlijkste kruispunt van Zutphen’, zo wordt de Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat genoemd. Burgerbelang wil de verkeerssituatie hier aanpakken.
Met een motie die aanstaande maandag ingediend zal worden wil Burgerbelang het college oproepen de verkeerssituatie rondom de kruising veiliger te gaan maken.

De verkeerslichten werden enkele jaren geleden weggehaald vanwege bezuinigingen.

“Na het weghalen van de verkeerslichten is de situatie er niet beter op geworden. Al jaren is dit een onderwerp van gesprek maar het blijft bij het oude liedje. Door de verkeerslichten weg te halen werd er een behoorlijk bedrag bezuinigd. Dit moet nu in de veiligheid van deze kruising ten goede komen,” vindt Burgerbelang.
Ze worden hierin gesteund door bewoners uit de buurt maar ook rijschoolhouders die de alarm bellen rinkelen over deze kruising. Henny Leenen van de gelijknamige autorijschool: “De Jan Vermeerstraat heeft iets weg van een 50 kilometer per uur-weg en daar gedragen de chauffeurs zich naar. Er wordt te hard gereden op deze weg en dat komt de veiligheid ter hoogte van deze kruising niet ten goede.”

De motie zal later in behandeling worden genomen.