Burgers houden wildplassers en overvallers aan op politietraining

16-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Acht volgers van de Facebookpagina van de politie Zutphen volgden gisteren een politietraining.
Zij werden daarbij begeleid door vier politieagenten uit Zutphen en een docent van het trainingscentrum.
De deelnemers mochten meedoen nadat acht plaatsen via de Facebookpagina verloot waren.

Training
De middag begon om 13:00 uur met de film 'dit is waar we het voor doen'. Deze film laat de verschillende kanten van het politiewerk zien.
Na de film werd een rondleiding gegeven door het trainingscentrum. “Door het enthousiasme van de 8 deelnemers liep deze rondleiding iets uit qua tijd en eindigde hij niet in het klaslokaal, maar op de schietbaan.” aldus de politie. Hier werd de schiettoets afgelegd oor de leden van de politie.

Het echte werk voor de deelnemers kwam in de 'oefenstraat'. Deze straat is voorzien van echte woningen, cafés en een politiebureau. Hier wordt geoefend op verschillende scenario's.

Aanhouden
De deelnemers moesten op de oefenstraat zelf een wildplasser en een overvaller aanhouden. Zij kregen daarvoor een korte uitleg van de (oefen)wapens en een politiehesje.

De politie was er enthousiast over: “Dit ging echt top. We hebben mooie optredens gezien. Het blijkt dat het er in de praktijk toch echt wel wat anders aan toe gaat dan dat je in de spannende actiefilms op tv ziet”

Natuurlijk deed de politie daarna zelf ook voor hoe een aanhouding bij een horecagelegenheid gaat. Ook lieten zij zien hoe twee gewapende overvallers in een auto afgehandeld worden.