Buurt met WhatsApp-groep krijgt waarschuwingsbord

05-01-2016 Nieuws Redactie

BRUMMEN – Nu in verschillende straten en wijken van de gemeente Brummen buurtbewoners zich hebben verenigd in een WhatsApp-groep voor een veiligere wijk, gaat de gemeente dit ook kenbaar maken.
Op de Cortenoeverseweg in Brummen nabij het viaduct bij de Bronckhorsthoeve plaatsen bewoners donderdag 7 januari samen met burgemeester Alex van Hedel een bord om ongewenste bezoekers te informeren over de buurtpreventie via de whatsapp-groep.

Buurtpreventie via whatsapp-groep
Een WhatsApp-groep is een moderne vorm van buurtpreventie, opgezet door en voor bewoners van een straat of wijk. Belangrijkste doel is een veilige buurt. De groep is er om bijvoorbeeld inbraak en vandalisme te voorkomen, verdachte situaties te signaleren en vervolgens actie te ondernemen. Door de politie te waarschuwen en bijvoorbeeld zelf naar buiten te gaan om iemand aan te spreken.

Blij met buurtinitiatief
De gemeente juicht deze bewonersinitiatieven op het gebied van veiligheid toe. “We stellen dan ook graag speciale borden ter beschikking om bezoekers van de wijk te wijzen op de buurtpreventie”, zegt burgemeester Alex van Hedel. “Sterker nog, ik help de eerste initiatiefnemers graag even om het bord op te hangen. Ook in Eerbeek op de kruising Boerenstraat/Ringlaan en Coldenhovenseweg/Harderwijkerweg komen trouwens borden te hangen. Want ook daar zetten buurtbewoners zich in voor een veilige wijk.”Gerelateerd