Conflict tussen zwembad IJsselslag en IJsselmeeuwen uitgevochten voor de rechter

23-10-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De beheerder van het zwembad de IJsselslag (Stichting Sportaccommodaties Zutphen; SSAZ) sleept zwemvereniging De IJsselmeeuwen voor de rechter.
Het zou gaan om een geschil van 23.000 euro dat de zwemvereniging nog moet betalen aan de hoofdhuurder.
De IJsselmeeuwen krijgen een dagvaarding van de gerechtsdeurwaarder. Aanstaande woensdag wordt het kort geding besproken in de rechtbank.

Het is niet de eerste keer dat SSAZ en De IJsselmeeuwen overhoop liggen. Zo werd al eens een zwemles onderbroken, en was er slechte communicatie nadat het zwembad in februari dit jaar dicht moest door gezondheidsklachten.

Dit keer gaat het geschil onder meer over afspraken in het contract. De IJsselmeeuwen zouden in ruil voor kostenvermindering klusjes doen en bardiensten draaien. Zij zeggen hier echter niet de kans voor te krijgen, de IJsselslag zou steevast zelf mensen hiervoor gebruiken.

Het zwembad verkeert al in financiële problemen, vorig jaar zou een tekort van 88.000 euro opgeleverd hebben. Een extern adviesbureau gaf toen aan dat een overkoepelend sportbedrijf allicht een antwoord is op de uitvoering van het sportbeleid (waar het zwembad onder valt) in Zutphen.