Crowdfunding helpt Warnsveldse molen op volle kracht te draaien

17-04-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS - Wethouder Coby Pennings gaat op zaterdag 21 april rond 14.30 uur de Warnsveldse molen Nooit Gedacht ‘opzeilen’. Deze symbolische actie vormt het officiële sluitstuk van de succesvolle geldwervingsactie ‘Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!’, die is gehouden onder de inwoners van Warnsveld, Zutphen en omgeving. Dé blikvanger van Warnsveld is weer een volwaardige molen en kan met de nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen.

Begin maart maakte De Hollandsche Molen, eigenaar van de molen, bekend dat de geldwervingsactie in totaal meer dan 20.000 euro had opgeleverd. Ruim voldoende om de molenmaker opdracht te geven voor het plaatsen van de fokken.
Het prachtige resultaat is vooral te danken aan de inzet van het molenaarsteam onder leiding van Dirk-Jan Abelskamp, dat met veel energie en creativiteit de actie onder de aandacht van de regio bracht.

De gemeente Zutphen en de Stichting Open Monumentendag riepen de molen uit tot Monument van het Jaar om zo extra aandacht te vestigen op de benodigde financiële inspanning voor het behoud en restauratie van het monument. De Hollandsche Molen plaatste het project op het
crowdfundingsplatform van het Molenfonds. Via dit landelijke fonds kwamen talrijke giften binnen, onder meer van vele leden van de vereniging.

Aan het succes heeft ook de Gemeente Zutphen belangrijk bijdragen. Zo leverde zij tal van hand- en spandiensten bij het organiseren van de promotie van de molen in de stad en de regio.

Molen Nooit Gedacht is elke zaterdag van 10.30 tot 17.30 uur geopend.