D66: 'We zien een hoop geknoei van de gemeente'

25-09-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – “We worden geconfronteerd met een ontluisterend geknoei van de gemeente”, zo stelt Ingrid Timmer rondom de gang van zaken met de luchtbehandelingsinstallatie op het gemeentehuis.

Sinds enige tijd is er op het gemeentehuis een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie geplaatst. De afmetingen zijn een stuk groter dan de vorige installatie. Buurtbewoners van onder meer de Bakkerstraat hebben zich al erg negatief uitgelaten over het gevaarte.

Behalve uiterlijke problemen, zijn er ook fouten gemaakt rondom de procedure. Zo is de installatie neergezet zonder de benodigde vergunningen. De architect was ook niet op de hoogte gesteld van de aanpassingen aan zijn ontwerp; het is wel de norm dat te doen.

Ingrid Timmer van D66 is er kritisch over: “De gemeente heeft werkzaamheden in het historisch hart van Zutphen laten verrichten zonder de juiste vergunningen en zonder dat bewoners in staat gesteld zijn geweest om daarover een visie te geven.”

D66 eist opheldering over de gang van zaken. Zij noemen de gang van zaken “volstrekt onacceptabel”.

Zij willen dat de gemeente de fouten ruimhartig communiceert met de direct betrokkenen en de omwoners van de binnenstad.
Het college heeft nog geen antwoorden gegeven op de vragen van D66.