De aanhouder wint; SP krijgt onderzoek naar ombouw IJsselslag tot recreatiebad

13-02-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – Er komt een onderzoek naar de kosten voor de ombouw van de IJsselslag naar een recreatiebad. De motie van de SP hierover werd maandagavond met een meerderheid aangenomen.

Het Zutphense zwembad is op dit moment onderwerp van meerdere onderzoeken. Zo wordt er ook gekeken hoe de exploitatie van het zwembad weer gezond gemaakt kan worden en wat er in het verleden mis is gegaan.
Het onderzoek waarover maandagavond werd gestemd, is daar een aanvulling op.

Eerdere motie
Nils Müller van de SP strijdt al langer om meer recreatie in het zwembad te krijgen. Saillant detail daarbij is dat eind vorig jaar eenzelfde motie om de kosten van een glijbaan en/of buitenbad op een rij te krijgen nog werd verworpen. Onder meer de PvdA en het CDA stemden toen tegen. Zij wilden eerst andere lopende onderzoeken afwachten. Deze zouden 1 februari gepresenteerd moeten worden.
Toen bleek dat de deadline van 1 februari voor deze onderzoeken niet gehaald zou worden, diende de SP de motie opnieuw in. Dit keer kreeg de motie wel steun van de PvdA en CDA, waardoor de motie het nu wel haalde.

Komt er een glijbaan?
Dat de kosten voor de ombouw van de IJsselslag naar een recreatiebad met glijbaan op een rij gezet worden, betekent niet dat deze er ook echt komt.
Enkele partijen, onder wie de ChristenUnie gaven aan het onderzoek wel te steunen om de feiten op een rij te krijgen. “Dat betekent echter niet dat ik ook voor een glijbaan ben,” benadrukte Oldekamp van de partij.
Het onderzoek moet medio maart gepresenteerd worden.

Conflict
Dat het zwembad onderwerp van gesprek is, komt onder meer door het slechte financiële resultaat. Het zwembad boekte vorig jaar een tekort van 88.000 euro. Daarnaast is er tussen het zwembad en de hoofdhuurder, zwemvereniging de IJsselmeeuwen een langlopend conflict.