De Elf van Elf: Beroemdheden in de dop

18-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN-   In een vaste bijdrage volgen we dit seizoen het D3 van FC Zutphen, getraind door Taner Kahraman. Met alle kinderen rond de elf jaar, spreken we van 'de Elf van Elf'.

Top drie. Dat was de opdracht op een winderige zaterdag. Bij winst tegen HC '03 D3 bleef deze droom in leven.

Verlies zou onacceptabel zijn omdat men dan in de grijze, vergeetwaardige middenmoot terecht zou komen (voorbeeld: wie staat er nu negende in de Eredivisie? … PEC Zwolle, en hoewel sommige dit wisten, raadde u het meteen?)

De Elf van Elf wilden niet eindigen als PEC Zwolle maar als een van de topclubs (Ajax, PSV, Feyenoord, de top drie die iedereen waarschijnlijk wèl zo opnoemt).
De opdracht was dus simpel: win en wordt beroemd!

De opstelling v.l.n.r.
Keeper: Kane
Verdediging:  Anco, Umit, Can, Sem (C)
Middenveld: Thom, Pascal, Wout
Aanval: Zeb, Tijn, Yasin
Wissels: Youri, Djamen, Ane  

De wedstrijd
Met deze kans op de schijnwerpers werd de wedstrijd goed begonnen. Zowel achterin als voorin liepen de combinaties zo goed als dat andere beroemdheden hun huwelijk doen voorkomen. Bij de tegenstander ging het minder, zoals de huwelijken tussen sterren vaak werkelijk zijn.
Dit resulteerde al binnen drie minuten in een goal door Pascal.

Wout zag dat zijn spotlight gestolen werd, en dacht: dat kan ik ook. En dat kon 'ie! Niet veel later viel de 2-0.
Met deze voorsprong begonnen de Elf van Elf al wat sterallures te krijgen. Alles kon op de automatische piloot. Dit pakte niet goed uit en de aanval van HC zette het team dan ook weer met beide benen op de grond na de aansluitingstreffer, 2-1.
 
Gastspeler Ane nam de ploeg weer op sleeptouw en schoot voor rust de 3-1 erin. Gevolgd door Wout (die weer de schijnwerpers wilde) en de score uitbreidde naar 4-1.

In de rust werd aangegeven dat het team rustig moest blijven. Niet weer overrompeld raken door sterallures. Umit eiste ondertussen een betere kwaliteit ranja, en Zeb gaf aan dat hij gevraagd had om een schaaltje met uitsluitend blauwe M&M's. Zucht, die sterren van tegenwoordig...

Toch kreeg trainer Taner ze goed en scherp op het veld. Wout maakte meteen de 5-1 en werd daarmee de Hatrick-held. Terwijl het team dat nog aan het vieren was, kwam HC weer langs sluipen om de score naar 5-2 te tillen.
“Nu is het genoeg” zei Tijn, en besloot zelf naar voren te stappen: 6-2 en 7-2 kwamen van zijn schoen.

Trainer Taner na de wedstrijd: “Het was eigenlijk voor het eerst dit seizoen dat we een rustige wedstrijd hebben gehad, qua spel en score. Het was bij vlagen genieten aan de zijlijn. En dat ook nog met een achterhoede waarin drie spelers op een andere positie speelden dan normaal. We mogen tevreden zijn en voorzichtig omhoog kijken.”
Op de achtergrond stapten de Elf sterren ondertussen in hun opgepoetste Bentley. Vandaag hadden ze het verdiend.