De Giro d'Italia door Zutphen: het programma

19-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Zutphen wordt ondergedompeld in het roze. Op verschillende plekken in de stad staan al roze fietsen vastgeketend. Ook hangt er bij het gemeentehuis al een doek. Het is allemaal in het teken van de Giro d'Italia die 8 mei door de Hanzestad raast.

Op de dag zelf zal er in Zutphen nog veel meer te doen zijn. Hieronder een overzicht.

De karavaan
Het promotieteam van de Giro d’Italia maakt zaterdag 23 april van 13.00 tot 14.00 uur z’n opwachting op de Houtmarkt in Zutphen.

Het promotieteam reist tot en met de start van de Giro in Gelderland door bijna de hele provincie. In de doorkomstplaatsen laat het promotieteam een vier meter hoge replica zien van de Giro Trophy, die de eindwinnaar in de originele vorm na de slotrit van de Giro 2016 in ontvangst mag nemen.

Win een roze trui
Iedere belangstellende kan met de levensgrote Giro Trophy op de foto. Die wordt een dag later geplaatst op de Facebook-pagina van Giro Gelderland. Bezoekers van de promotiebijeenkomst die op de foto zijn gezet, kunnen zichzelf of hun vrienden taggen. De foto met de meeste likes wint een van de roze truien.

Kinderen kunnen met hun klasgenoten voor de meest populaire foto originele Giro Gelderlandfietsbellen winnen voor de hele klas.

Roze T-shirts
Bij de VVV Zutphen op de Houtmarkt zijn sinds kort roze T-shirts van Giro Gelderland te koop in dames- en heren maten. Ze kosten 10 euro per stuk.

Videowall op het Stationsplein
Wie de hele Giro in deze dag in Zutphen wil volgen kan naar het Stationsplein komen. Hier zal een grote videowall geplaatst worden.

In de stad zal ook muziek gespeeld worden. Het programma is ook terug te vinden via deze link.