De Mars in actie voor eigen bedrijventerrein

27-09-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De ondernemers op De Mars en de gemeente gaan het bedrijventerrein op zes thema’s versterken. Onder meer willen de ondernemers de bekendheid vergroten, moet de infrastructuur worden aangepakt en is er de wens om het parkmanagement door te ontwikkelen. Dit zijn acties die ondernemers aandragen voor het bedrijventerrein om De Mars te helpen stappen te maken richting de toekomst. Op donderdag 28 september gaan ondernemers in gesprek met de Zutphense politiek over hun wensen.

Voor De Mars zijn verschillende acties in zes thema’s onderverdeeld, waarmee de ondernemers aan de slag willen. Dat is de opbrengst van een consultatieronde, interviews en verschillende bijeenkomsten met ondernemers op De Mars. De thema’s zijn: De Mars meer op de kaart zetten; het Cleantech profiel versterken; en Noorderhaven als gebied duidelijk neerzetten. Het vierde thema is de fysieke en digitale bereikbaarheid. Die moet naar topniveau.

Hierbij gaat het om het glasvezelnet en de mobiele dekkingsgraad, maar ook om het elektriciteitsnetwerk en de bereikbaarheid en vindbaarheid van bedrijven. Ook willen de ondernemers aan de slag met het thema vastgoed en innovatie. Bedrijven hebben bouwplannen en vastgoed moet ‘meebewegen’. Daar zit een rol voor vastgoedondernemers (markt) en gemeente (bouwvoorschriften). Tot slot hebben de ondernemers aangegeven dat het parkmanagement nog een stap kan maken. Ondernemers gaan onder andere samen met de gemeente op zoek naar de taken die ondernemers collectief geregeld willen zien.

Wethouder Rene Sueters van Economie: “De afgelopen 9 maanden hebben een hoop opgeleverd. De ondernemers hebben 6 belangrijke ambities uitgesproken voor De Mars en daar gaan we samen mee aan de slag. Het is echt van en voor de ondernemers. Dat is winst. Winst voor de ondernemers, winst voor De Mars, en winst voor Zutphen!”

Hoe verder?
Sinds het begin van dit jaar heeft de gemeente Zutphen een consultatieronde gehouden onder verschillende ondernemers en zijn er bijeenkomsten geweest. De opbrengst van de consultatieronde en de bijeenkomsten zijn waar mogelijk samen gevoegd. De komende maanden werken de ondernemers de acties uit voor de zes thema’s. De gemeente ondersteunt daarbij. Donderdag 28 september is er een speciale forumspecial waarin de ondernemers het gesprek aan gaan met de Zutphense politiek.