De Zondag Column: Dit is pas eng

30-10-2016 Nieuws Peter van de Ven

Spoken, zombies, een verdwaalde Frankenstein en een clown. Allemaal extreem enge dingen die langs kunnen komen tijdens Halloween.
Hoewel, extreem eng? Wanneer is iemand voor het laatst bang geworden van een laken over het hoofd? Of van wat ketchup bij de mond? Twee wijnkurken als bouten in de nek is ook passé... en clowns? Die moeten tegenwoordig ook al banger zijn voor ons, dan wij voor hen.

Wie dit jaar met Halloween de blits wil maken moet van betere huizen komen. Wat zijn nog echt de dingen die ons bang maken? Hieronder een lijstje dingen die anno 2016 wél eng zijn:

Ga verkleed als Zwarte Piet, hiermee heb je een gedeelte van de bevolking goed tuk. Zij zullen je betichten van het gore lef om met dit racistische slavenbeeld over straat te gaan.
Of ga als schoorsteen piet met slechts een paar roetvegen. Dan heb je het andere deel van de bevolking bij de lurven. De beschuldigingen komen dan uit de hoek dat je niet moet toornen aan een liefelijke kindertraditie.

Loop over straat met een bordje 'minder, minder'. Een uitspraak die zo eng is dat er schadeclaims door binnen kunnen komen. Vergeet alleen niet dat als je aan de deur staat, en ze vragen hoeveel snoep je wil, het bordje even moet bedekken en 'meer, meer' moet schreeuwen.

Doe een blonde pruik op, ga strak in pak en stel jezelf voor als 'president Trump'. Het schrikbeeld van 2016. Wat als deze over het paard getilde zakenman daadwerkelijk president wordt? Kernoorlogen, honger en armoede liggen op de loer. Dit beeld is alleen niet eng voor mensen in de 'muren-industrie'.

Ga met een Feyenoordshirt aan en een grote zilveren schaal in je hand door Amsterdam lopen. Bij nader inzien: zie hier van af. Ik ben bang dat dit onder 'opruiende uitspraken' valt.

Wees dus gewaarschuwd dat ook een van deze verschijningen aan de deur kan komen. Voor wie in zo'n geval zich doodschrikt, en meteen wraak wil nemen; is dit misschien een ideetje:Happy Halloween
Gerelateerd