De zware zoektocht naar een nieuw pand voor de Zutphense voedselbank

23-10-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente is samen met de Zutphense voedselbank aan het kijken voor nieuwe locaties. Eind augustus werd bekend dat de voedselbank zijn pand aan de Groenmarkt uit moet. Zij zaten hier al jaren gratis in een soort anti-kraak constructie. Het pand wordt nu echter verkocht.
De gemeente kan op dit moment nog niks zeggen over welke specifieke locaties onderzocht worden als nieuw onderkomen.

Er zitten nog enkele haken en ogen aan het vinden van een nieuw pand, aangezien deze moet voldoen aan de eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit.
“We bekijken of de locaties hieraan voldoen of dat het mogelijk is om ze hieraan te laten voldoen”, zo laat de woordvoerder weten.

De voedselbank kreeg tot op heden geen financiële steun van de gemeente. “Wij hebben dat nooit gedaan omdat wij vinden dat een voedselbank niet nodig hoort te zijn in een rijk land als Nederland”, legde wethouder Annelies de Jonge dat in april dit jaar uit.

De gemeente is echter niet principieel tegen financiële hulp, zo zegt ook de woordvoerder: “Wat betreft de financiën; als er een financiële bijdrage nodig zal zijn, dan zal Annelies de Jonge zich daar hard voor maken richting college en raad.”
De voedselbank moet voor kerst het pand uit.