Debatavond over binnenstad van Zutphen

09-11-2015 Nieuws Redactie

Lange Hofstraat | © Jos Böhmer


ZUTPHEN – In het Pakhuis Noorderhaven wordt 18 november een debat gehouden over de binnenstad van Zutphen. Met het thema 'decor of dynamiek?' worden onderwerpen als leegstand, wonen boven winkels, winkelgedrag en aanloopstraten besproken.

“De binnenstad van Zutphen is alom geprezen om haar pittoreske straatjes, historische panden en bijzondere winkels. Winkelend publiek en toeristen weten de stad om die kwaliteiten te vinden. Tegelijkertijd loert er het gevaar dat de binnenstad enkel een decor vormt waar verder niks te beleven valt. Winkeliers hebben te maken met veranderend consumentengedrag, nieuwe ondernemers krijgen moeilijk financiering, winkelpanden staan lang leeg, de dynamiek in de vastgoed is ver te zoeken.” laat de organisatie in een verklaring weten.

Daarbij stellen ze de vraag of we het prima vinden dat de binnenstad als decor wordt gebruikt, of dat mensen liever levendigheid en economische bedrijvigheid zien.

Hendrik Haafkens, beleidsmedewerker cultuurhistorie gemeente Zutphen en Remco Feith, binnenstadsmanager van Zutphen zullen spreken op de avond. De avond begint om 19.30.Gerelateerd