Deel mee in de Roparun prijs!

16-01-2019 Nieuws Redactie

René Slingerland, voorzitter Stichting Doorkomst Roparun Zutphen, en sportwethouder Laura Werger.

ZUTPHEN - In 2018 werd Zutphen voor de 4e keer verkozen tot leukste Roparunnerstad op de route van Hamburg naar Rotterdam. Dankzij de organisatie van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en de vele vrijwilligers won Zutphen hiermee €45.000,- aan prijzengeld. Dit geld gaat naar organisaties en initiatieven die ondersteuning bieden aan mensen met kanker in hun laatste levensfase. Maar naar welke organisaties?

Onvergetelijke dag

Heeft u of uw organisatie een idee voor een activiteit voor deze doelgroep en wilt u in aanmerking komen voor een deel van het prijzengeld? Stuur voor 1 april 2019 uw aanvraag (omschrijving van de activiteit met een begroting) dan naar info@zutphen.nl, onder vermelding van ‘Roparun’. De aanvragen voor het prijzengeld kan variëren van een onvergetelijke dag organiseren voor kankerpatiënten tot aanschaf van hulpmiddelen.

Met dank aan de lopers

Tijdens het Pinksterweekend (18-20 mei 2018) hebben teams, in estafette, de route van Hamburg en Parijs naar Rotterdam gelopen voor goede doelen. De deelnemers mochten stemmen op steden die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst heeft georganiseerd. Aan de verkiezing tot Roparunnerstad is een geldbedrag gekoppeld. Zutphen heeft hiermee, dankzij de organisatie van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en de vele vrijwilligers, 45.000 euro gewonnen.

Elk jaar een Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Zutphen ligt op de route Hamburg-Rotterdam. Sinds 2000 mogen deelnemers aan de Roparun stemmen op steden die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst heeft georganiseerd. In 2014 (tweede prijs), 2015, 2016 en 2017 viel Zutphen ook in de prijzen. In 2019 is de Roparun van 8 tot en met 10 juni 2019 en is Zutphen weer doorkomststad. Meer informatie over Roparun via www.roparun.nl en/of de Facebookpagina van Stichting Roparun.

 

Bekijk de foto's