Deze films moeten Zutphen op de kaart zetten

16-09-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - "Welkom in mijn stad, welkom in Zutphen." Dat is de boodschap van de nieuwe promotiefilms van Zutphen. Drie Zutphenaren nemen de kijker mee naar de mooiste plekjes van de stad in een aantal promotiefilms.

"Dit is geweldig mooie promotie voor Zutphen”, sprak wethouder René Sueters woensdagavond in de Zutphense bioscoop Cinemajestic, nadat hij de eerste nieuwe promotiefilm op het grote doek had gestart. "Het is belangrijk voor de stad dat we ons meer uiten en laten zien. We zijn te bescheiden.”

Zutphen Promotie wil met deze films een breed publiek bereiken. Behalve in de bioscoop zijn de films ook online te zien op InZutphen.nl, via Hanzesteden Marketing en Achterhoek Promotie en start op Facebook een winactie. De bezoekers van de ladies’ night woensdagavond in de Zutphense bioscoop hadden de primeur.

Om het persoonlijke, authentieke en eigenzinnige karakter van de stad te benadrukken nemen drie Zutphenaren de kijkers in de film mee naar de mooiste plekjes van “hun” stad: stadsgids Anton de Ronde, detailliste Manon Bagijn en fotograaf Patrick van Gemert.

Zij genieten elk op hun eigen wijze van de stad, die Anton in de film “magnifiek” noemt. “Het is een schitterende, oude stad met een heleboel monumenten, goede restaurants en moderne winkels waar jong en oud van kan genieten”, zegt hij in de film. Patrick vindt 'zijn' stad een stad “vol verrassingen; om elke hoek zie je wat nieuws."

"Zutphen verveelt nooit", beaamt Manon. "Het blijft een spannende stad omdat er zoveel diversiteit is."

De overige films zijn HIER en HIER te bekijken.Gerelateerd