Deze week nieuwe contracten voor huurders De Kas

29-02-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Kas kan binnenkort rekenen op nieuwe huurders. Dat staat in een memo van het college. De nieuwe huurders kunnen na het vertrek van Atelier3D dan gebruik blijven maken van het centrum voor duurzaamheid.
“Het is de verwachting dat komende week (eerste week maart) een overeenkomst aan de ‘nieuwe’ gebruikers voor het buitenterrein en de kas kan worden aangeboden.”

Hierbij wordt een huurovereenkomst voor een periode van twee jaar afgesloten. Wel wordt in de overeenkomst een clausule opgenomen die de hurende partijen een bepaalde zekerheid geeft om voor de langere termijn investeringsbeslissingen te nemen.
Ook houdt de gemeente vast aan de subsidie van 30.000 euro voor het halen van duurzaamheidsdoelstellingen

Onder andere het Baudartius College, De Vlindertuin en Archeologie Beleven maken gebruik van De Kas. Ook is de gemeente in gesprek met diverse horeca-exploitanten.

De gemeente wil ook een asset-beheerder aanstellen. “Om de invulling van het complex objectief te beoordelen en de gemeente te ontzorgen wordt er voor gekozen om een asset-beheerder aan te stellen. Deze beheerder kan op een objectieve manier zorgen  voor de voorselectie, contractvorming, innen huurpenningen, zaalverhuur, continuering en beëindiging van overeenkomsten en andere voorkomende beheerdersactiviteiten. Hierover zijn we met een tweetal partijen in gesprek.”

Atelier3D
De Kas bood lang onderdak aan de Zutphense duurzaamheidscorporatie Atelier3D. Deze raakte eind vorig jaar echter in de financiële problemen en moest daarom de huur opzeggen.
Zij hebben echter nog wel een schuld openstaan bij de gemeente. De gemeente laat een accountant nog kijken naar de situatie.
Vanavond wordt bij de gemeente verder gesproken over Atelier3D.Gerelateerd