Dit wordt de nieuwe Spar in Zutphen

08-06-2016 Nieuws Redactie

Een impressie van de nieuwe Spar | © Zutphen24

ZUTPHEN – Donderdag 7 juli is het zover; dan opent De Spar tegenover het station in Zutphen. Martijn ten Berge, eigenaar van de winkel, heeft er zin in.

“We hebben hier een Citystore”, vertelt hij. “Een winkel die vooral aan moet spreken voor passanten.”
Daarbij rekent Ten Berge op de stroom mensen die van en richting het station gaan. De inkleding van de winkel is dan ook gebouwd op snelle kleine boodschappen. “Per transactie moet je denken aan 6 tot 8 euro. Maar een Citystore gaat wel verder dan dat. We hebben ook een uitgebreider assortiment voor grotere boodschappen.”

Bij de aankondiging dat een Spar zou openen in Zutphen, kwamen veel positieve reacties. Vooral voor de mensen uit Noorderhaven betekent het een supermarkt wat dichterbij.

Opening
Hoewel er nog flink gebouwd wordt, is Ten Berge wel bezig met alle andere zaken. Zo moet er vanaf de opening genoeg personeel zijn. “Ik heb ruim 400 sollicitaties binnen gekregen”, vertelt Ten Berge, “Daarvan heb ik er 40 in eerste instantie uitgenodigd.”
De nieuwe medewerkers kunnen vanaf begin volgende maand vroeg van start. Van maandag tot vrijdag zal de winkel tussen 07.00 uur en 21.00 uur geopend zijn. Zaterdag openen ze een uurtje later.

“Op zondag pakken we van 11.00 tot 18.00 mee.” Ten Berge: “Maar na de start zal de winkel doordeweeks open zijn tot 22.00 uur.”

Op dit moment ziet het pand op de hoek van het Stationsplein en de Stationsstraat er nog niet uit als een supermarkt. De muren zijn opengebroken en er zal nog veel moeten gebeuren. “De bouwvakkers zeggen nog steeds dat ze op tijd klaar zijn”, lacht Ten Berge, “dus ik vertrouw er volledig op.”Gerelateerd