Doe mee met de Buddy Obstacle Run op 29 juni 2019!

26-02-2019 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - In een prachtig natuurgebied nabij Zutphen, waar bos en water samenkomen, ligt het parcours van de Buddy Obstacle Run. In de schaduw van de bomen rijzen uiteenlopende hindernissen op, van klein en natuurlijk tot grotesk gebouwd en uitdagend. De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van de lokale voetbalvereniging met de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak en gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks.

Groot succes

In 2018 werd de eerste editie van deze hindernisloop een groot succes! Daarom is besloten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Met kleine aanpassingen ten opzichte van vorig jaar belooft de tweede editie in 2019 nog leuker te worden. De Buddy Obstacle Run kent dit jaar drie afstanden; er is een 3 km parcours, 6 km parcours en 9 km parcours. Uniek aan dit evenement is dat IEDEREEN MAG MEEDOEN! Dat betekent dat er voor iedere deelnemer een geschikte afstand is. Voor de jeugdige en zelfs gehandicapte deelnemers is er het 3 km parcours, voor iedereen die denkt het aan te kunnen de afstand van 6 km en voor de echte sportievelingen de 9 km loop.

Sponsoren

De minimale leeftijd voor deelname is 5 jaar. Voor deelname aan het parcours van 6 km en 9 km is zwemvaardigheid in de vorm van een zwemdiploma vereist. Deelnemers jonger dan 12 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene. Gehandicapte deelnemers worden begeleid door één of meerdere buddy’s vanuit de organisatie. Opgave kan individueel, maar ook in groepen.  Bij inschrijving als groep, wordt ernaar gestreefd de groep gezamenlijk te laten starten. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren ten behoeve van het goede doel.

Saamhorigheid

Om allerlei redenen is het leuk om mee te doen aan de Buddy Obstacle Run. Bijvoorbeeld om jezelf sportief te bewijzen door als sportclub of individueel mee te doen. Om gezond samen plezier te beleven als gezin of vriendengroep. Om de saamhorigheid te vergroten als collega’s. Om welke reden dan ook! Komen kijken en aanmoedigen is natuurlijk ook een plezierig uitje.

Inschrijven

Kijk gauw op onze website: www.buddyrun.nl en/of onze facebookpagina: https://www.facebook.com/buddyobstaclerun/ of stuur een mail naar info@buddyrun.nl
 

Goed om te weten

Met dit evenement vragen wij meer aandacht voor de stofwisselingsziekte Batten. Kinderen met Batten worden op jonge leeftijd rolstoelafhankelijk, verliezen hun zintuiglijke functies en daarmee het vermogen tot communiceren en hebben een levensverwachting tussen de 15 en 25 jaar. Behandeling van de ziekte is (nog) niet mogelijk. Samen kunnen we hier verandering in brengen door de extra opbrengsten via sponsoring van de deelnemers en/of andere acties voor 100% ten goede te laten komen aan wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte.