DoeMEE award voor Avondschool Zelf Leren & Doen

10-12-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Avondschool Zelf Leren & Doen en Thomas Buitenhuis hebben de DoeMEE-Award 2015 gewonnen. De prijs werd hen donderdag overhandigd door jury voorzitter en wethouder van de gemeente Zutphen, Patricia Withagen.

De jury roemde Avondschool Zelf Leren & Doen om het effect dat deze vrijwilligers te weeg brengen. De vrijwilligers, die tevens medewerkers zijn van de Anne Flokstraschool of Delta, ondersteunen mensen met een beperking in hun zelfredzaamheid. Deelnemers kunnen zelf aangeven wat ze willen leren: koken, internetbankieren, noem maar op. Daar worden ze dan gedurende acht weken in ondersteund. De reeks lesavonden wordt afgesloten met een certificaat dat dankbaar door de deelnemers in ontvangst wordt genomen.

Thomas Buitenhuis won de DoeMEE-Award vanwege zijn rol als boegbeeld van de Superrr in Almen. Mede dankzij zijn enthousiasme en inzet heeft de supermarkt met een breed assortiment een maatschappelijke functie in het dorp.

DoeMEE-Award
De DoeMEE-Award is een prijs voor personen, instellingen en bedrijven die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de (re-)integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking en/of chronische ziekte. MEE Oost-Gelderland en Het Plein organiseren gezamenlijk de verkiezing voor de gemeenten Lochem en ZutphenGerelateerd