Doop nieuwe Fluisterboot !

22-03-2019 Nieuws Gerard Kiezebrink

ZUTPHEN - Op 30 Maart doopt Burgemeester Annemieke Vermeulen een nieuwe fluisterboot, geheten “ De Jan Nieuwburg “ . Dit gaat feestelijk gebeuren op het s, Gravenhof in Zutphen. De boot wordt nog op de eigen werf voorzien van de nieuwstetechnieken, “ wel worden er loodaccu,s in de boot geplaatst “ zegt de trotse Voorzitter Henk Jan Bouwhuis, “ want dit moesten we wel doen anders wordt de boot niet goedgekeurd “ .

Muzikale klanken

De nieuwe fluisterboot geheten “ Jan Nieuwburg “ is vernoemd naar de oude voorzitter, de boot is een vervanger voor een boot die uit de vaart wordt genomen. 30 Maart gaan de Fluisterbootbootschippers de boot dan door Zutphen trekken, op de boot zal het Fluisterbootorkest de nodige muzikale
klanken spelen. Het vertrek is vanaf de werf gelegen aan de Paardewal. De tocht gaat dan naar het s,Gravenhof, men denkt daar om 16.30 uur aan te komen en hier zal zich het nodige aan muziek en zang afspelen.

Door Zutphen

Burgemeester Annemieke Vermeulen zal de nieuwe fluisterboot officieel dopen. En natuurlijk is de oude Voorzitter Jan Nieuwburg ook van de partij. Na de doop zal de boot met natuurlijk Jan in de boot, weer door de schippers door Zutphen worden getrokken, men gaat dan via de Langehofstraat, Turfstraat, naar de Louisebrug. Daar wordt de fluisterboot door een kraan in het water geplaatst.

Meer dan 30.000 mensen

Op 1 April gaat het vaarseizoen weer van start . Vorig jaar hebben meer dan 30.000 mensen een tocht in de fluisterboten gemaakt, verwacht wordt dat dit aantal dit jaar wel weer gehaald gaat worden. “ We hebben 62 vrijwilligers “ zegt de voorzitter waarvan er 45 schipper zijn, en die allemaal een vaarbewijs hebben. Daarnaast is er een groep vrijwilligers van 20 mensen die het onderhoud en de techniek van de boten verzorgen. En natuurlijk zijn er de dames die de kaartjes verkopen. Het vaarseizoen begint dus op 1 April en men vaart door tot 31 Oktober.