Driekant nieuwe hoofdhuurder De Kas

26-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Driekant gaat een derde vestiging in Zutphen aan de Harenbergweg bij De Kas onder de naam 'Driekant Buiten'.
Driekant heeft al twee andere vestigingen met Driekant Ambachtscentrum (centrum Zutphen) en Driekant Brood & Koffie (in de oude Broodfabriek).

Driekant Buiten moet per 1 mei 2016 geopend zijn.

Driekant Buiten
Het hoofdgebouw zal deels fungeren als conferentiecentrum waar met name de circulaire economie en sociale innovatie centraal staat. De zalen zullen ook voor andere lokale en landelijke bijeenkomst worden verhuurd. In het gebouw komt onder andere een Grand Café met biologisch eten. Daarnaast wordt er een professionele kookstudio ingericht die voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. De relatie met de moestuinen, het met elkaar koken en samen eten zal een verbindende factor zijn voor jong en oud.

De bestaande partijen die nu al op het terrein zitten behouden hun positie, waar Driekant als hoofdhuurder van het complex nauw mee wil gaan samenwerken.  Met elkaar kunnen we een meerwaarde creëren.

De Kas
De Kas wordt met Driekant als hoofdbewoner met tien anderen gedeeld. Dit zijn Baudartius Natuurlokaal, Erve Eme, De Vlindertuin, Kwekerij Buitenboel, 3D Zorg, De kleine Kaardebol, Ecocare, Acacia Groenkunst, Stichting Samen Spelend Leren en De Katwilg.

De Bovenkamer
Driekant is ook in gesprek met De Bovenkamer, een nieuwe stichting vanuit het Dementienetwerk Zutphen voor mensen in het beginstadium van dementie. In het gebouw zal mogelijk een huiskamer worden gecreëerd waar mensen met hun mantelzorgers iedere dag terecht kunnen.Gerelateerd