Drugs dealende cliënten Zutphense kliniek terug naar de gevangenis

16-10-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Piet Roordakliniek heeft de drugsverkopende cliënten teruggestuurd naar de gevangenis. Het is een reactie op de signalen van cliënten die afgelopen weekend in de media bloot werden gelegd.

De Piet Roordakliniek, een gesloten kliniek waar mannen worden behandeld met een criminele achtergrond en een verslavingsverleden, zou een ‘drugshol’ zijn. Het is volgens de cliënten heel makkelijk om aan drugs te komen in de kliniek. Coke, hasj, ritalin en GHB worden gewoon verhandeld.

Tactus, waar de Piet Roordakliniek onder valt, heeft aangegeven de situatie onderzocht te hebben. “De mensen die de spullen binnengebracht hebben, zijn inmiddels teruggestuurd naar de gevangenis omdat zij hiermee hun behandeling in onze kliniek verspeeld hebben.” zo laat Tactus weten.

Volgens Tactus heeft het onderzoek enkele dagen geduurd waardoor cliënten de indruk kregen dat er niets met hun signalen gedaan was. Om dat in de toekomst te voorkomen gaat Tactus de reguliere beveiligingsmaatregelen opschalen.