Dweildag & Open Monumentendag 2015

13-09-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Al vroeg in de middag was de parkeerplaats van het AHXL-terrein al bijna vol. Niet verwonderlijk, in de stad was er genoeg te doen. Dweildag en open monumentendag in Zutphen, daarnaast fantastisch weer voor een dergelijke dag.
In groepjes liepen de mensen richting centrum. Aan het begin van de Laarstraat begon het feest. Veel mensen waren daar aan het hossen en dansen op de muziek van een orkest. Bij de Burgerzaal in de Lange Hofstraat hetzelfde beeld. Vrolijk uitgedoste dweilorkesten met daaromheen vrolijk kijkende of dansende mensen.

In de Burgerzaal werden de folders met de activiteiten binnen het kader van de “Open Monumentendag” uitgereikt. Tevens was er een demonstratie van oude ambachten.
Een echtpaar uit Soest op het terras in Zutphen: “We zijn hier eigenlijk voor de open monumentendag en logeren daarom het hele weekend bij familie in Zutphen. Het is hier zo gezellig dat we de rest van de middag in het centrum blijven en morgen de rest wel gaan bekijken.” Een echte Zutphenees bemoeide zich met het gesprek. “De stad is vrolijk, het weer is fantastisch hier geniet ik van. Het maakt me echt blij.”

Bekijk de foto'sGerelateerd