Europees kampioen Ligtlee ontvangen door burgemeester

22-10-2015 Nieuws Redactie

BRUMMEN/EERBEEK – “Wat goed is komt snel”. Onder dat motto feliciteerde sportwethouder Luuk Tuiten vanmiddag de Eerbeekse baanwielrenster Elis Ligtlee. Afgelopen weekend was de 21-jarige Ligtlee buitengewoon succesvol tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwiterse Grenchen. Hoewel het seizoen nog niet is afgelopen en de agenda van Ligtlee druk bezet met trainingstages en wedstrijden, wist de Eerbeekse vanmiddag nog tijd te maken voor de sportwethouder. Namens het gemeentebestuur feliciteerde Tuiten Elis Ligtlee bij haar thuis in Eerbeek met haar uitstekende sportprestaties.

Bij de eerste deelname aan de Europese kampioenschappen baanwielrennen bij de elite-categorie, was de Eerbeekse in staat om vier medailles binnen te slepen. Met goud op de onderdelen sprint en Keirin, zilver bij de 500 meter tijdrit en brons op het onderdeel teamsprint, trok Ligtlee niet alleen nationaal maar internationaal aandacht. “Een topprestatie van formaat, waar jij oprecht trots op mag zijn”, liet Tuiten weten. “Maar wij zijn ook buitengewoon trots op jou! Jij zet niet alleen je zelf, maar en passant ook Eerbeek en de gemeente Brummen op de kaart”.

Tuiten overhandigde Ligtlee een prachtige bos bloemen, een felicitatiebrief namens het gemeentebestuur en maakte met de Eerbeekse topsportster de afspraak om op een later moment, wanneer de agenda van Ligtlee het toelaat, uitgebreider aandacht te schenken aan de behaalde prestaties.