Examenleerlingen presenteren hun kunsten

26-05-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het Stedelijk Museum Zutphen gaat voor een speciale gelegenheid nog een keer open. Het museum heeft een expositie samengesteld met bijna 100 eindexamenwerken voor het vak beeldende vorming. De expositie is op zaterdag 4 en zondag 5 juni te bezichtigen in het Stedelijk Museum Zutphen aan de Rozengracht.

Het museum sloot onlangs op deze locatie en de vernieuwde Musea Zutphen zal over een aantal maanden heropend worden in het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof.

“Zutphen mag trots zijn op het artistieke talent van eindexamenkandidaten van de vier scholen en daarom opent het Stedelijk Museum Zutphen, speciaal voor hen nog eenmaal zijn deuren.” Aldus het museum.

De leerlingen verwerkten zelfstandig een thema met schetsen, proefstudies in een eindwerkstuk. De materiaalkeuze voor de verwerking van de uitwerking van het examenstuk was vrij. De bijna 100 kunstwerken variëren hierdoor steeds weer in materiaal en vorm. In de expositie is het eindwerkstuk te bewonderen samen met een korte toelichting van de scholier-kunstenaar. 

De tentoonstelling is op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni 2016 tussen 11.00 en 17.00 uur te bezichtigen in het Stedelijk Museum Zutphen aan de Rozengracht 3, Zutphen.Gerelateerd