Extra voorzieningen voor feesten in Warnsveld

18-09-2017 Nieuws Redactie

WARNSVELD – De dorpskern van Warnsveld zal meer geschikt worden voor evenementen en feesten. De wethouder heeft toegezegd om in het dorp speciale water- en elektrapunten aan te sluiten voor evenementen.

De Oranje Vereniging Warnsveld organiseert jaarlijks verschillende feesten zoals Koningsdag. Zij maken op dit moment gebruik van. De heer Hulleman van de Oranje Vereniging geeft aan dat het een probleem is dat er geen water- en stroompunt is op het evenemententerrein bij het voormalige gemeentehuis van Warnsveld. Die twee punten zijn nodig om evenementen te organiseren. Nu moeten aggregaten gehuurd worden en dat kost ongeveer 850 euro. Dat drukt fors op de exploitatie. In Zutphen zijn op diverse plaatsen in de stad water- en stroompunten, in Warnsveld maar op één plek.

Volgens Hulleman zal het aansluiten van nieuwe punten ongeveer 4.000 euro kosten. De wethouder heeft toegezegd het probleem op te pakken.
De Stadspartij hoopt dat met de komst van de stroompunten ook oude tradities zoals het dorpsfeest weer nieuw leven ingeblazen kan worden.