FC Zutphen wint bij Ede

18-10-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN/EDE - FC Zutphen heeft zaterdag in Ede een knappe 3-1 overwinning behaald bij DTS. Daarmee nemen de Zutphenaren met 13 punten uit 6 wedstrijden nu de 3e positie in, in de 1e klasse D.

Het laag staande DTS bleek een zeer taaie tegenstander te zijn, en FC Zutphen had ook deze wedstrijd niet over geluk te klagen. De drie doelpunten van de Zutphenaren waren echter van grote schoonheid.

DTS had het eerste half uur het beste van het spel. Daarbij zag FC Zutphen de inzet van Ede via de paal weer het veld in stuiteren. De kansen kwamen voor DTS, maar doelman Lars Rotman verrichtte uitstekend werk en hield de nul.

De 41e minuut was eigenlijk de omslag van de wedstrijd. Een goede aanval van de Zutphenaren werd in eerste instantie afgeslagen, maar Tom de Haan kreeg de bal op 30 meter afstand van het doel voor zijn voeten. Zijn schitterende diagonale schot in de uiterste hoek was van grote schoonheid, 0-1.

In de tweede helft was het binnen het kwartier weer raak. Edilson 'Eddie' Coelho soleerde langs zijn tegenstanders. Hij kon de vrijstaande Noe Bokila aanspelen, wat ook geanticipeerd werd door de tegenstanders. Het schot van Coelho werd daarentegen niet geanticipeerd, wat de 2-0 opleverde.

In de 80e minuut raakte Mark Bloemendaal geblesseerd, na een duel met zijn tegenstander. Hij werd vervangen door de goed ingevallen Bart Breman. Aangezien DTS geen grote kansen meer kreeg, moesten zij zich richten op de vrije trappen. Een keiharde knal langs de muur van spits Rence van der Wal had normaal gesproken een doelpunt opgeleverd, ware het niet dat Lars Rotman met een prachtige reflex een doelpunt voorkwam.

In de 85e minuut werd Wouter de Haan ingebracht voor Niels Verbeek. Iedereen verwachtte dat FC Zutphen de wedstrijd rustig zou uitspelen. Maar DTS kreeg een penalty in de schoot geworpen. Nu kon Van der Wal het wel waarmaken, en bracht de thuisploeg op 1-2.

DTS gooide in de nog resterende 5 minuten blessuretijd alles op de aanval. Maar Coelho maakte in de 93ste minuut alsnog de 1-3, waarmee de eindstand was bepaald.Gerelateerd