Feestelijk programma bij opening Noorderhaven

31-05-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – 26 juni zal de nieuwe Noorderhaven met veel feestvertoon geopend worden. De opening is tijdens het IJsselfestival; bij de Noorderhaven zijn ook enkele shows.

Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zullen onder andere workshops gegeven worden gegeven worden voor jong en oud. Er kunnen bootjes of windmolens gemaakt worden en er zullen verschillende foodtrucks staan.

 Bij de Broodfabriek en het Cleantech Center in Pakhuis Noorderhaven zijn innovatieve producten en ontwikkelingen rondom water te zien. Ook Het Dagelijks Bestaan aan de Bolwerksweg zet de deuren open en je kunt er wat eten en drinken. In en om het Koelhuis vindt deze middag het SMELT Festival plaats, met onder meer muziek, waterpret en snacks in zomerse sferen.

Om 15.30 uur zal de haven in gebruik worden genomen met onder andere een spectaculaire flyboard show in de nieuwe haven.

Noorderhaven
“De haven is een aanwinst voor de wijk Noorderhaven, de stad en de gemeente, maar ook voor de regio. Denk aan de toeristische aantrekkingskracht voor bijvoorbeeld watersportliefhebbers,” zegt verantwoordelijk wethouder Oege Bosch. “Want de haven is een heerlijke plek om van het water te genieten. Als eind deze zomer de steigers zijn aangelegd, biedt de haven plaats aan zo’n 50 plezierboten. Hiermee wordt Zutphen nog aantrekkelijker als toeristische bestemming.”

De haven is onderdeel van het nieuwe woon- en werkgebied Noorderhaven, naast de Zutphense binnenstad, het spoor en de IJssel. De realisatie van de haven is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de Europese Unie en de provincie Gelderland.

De komende maand wordt het programma verder bekend gemaakt via flyers, posters en een speciale bijlage over het IJsselfestival in de Zutphense Koerier. Meer informatie is dan ook te vinden op website en Facebookpagina van de gemeente en de partijen die meedoen.Gerelateerd